Saturday 7 August 2010

Σπαγγέτι με σολωμό και άνηθο/Smoked salmon and dill spaghetti

    Χθες που γύρισα νωρίς από τη δουλεία πράγμα που σπάνια συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, είπα να το εκμεταλλευτώ! Έτσι -έχοντας πάντα όρεξη για κουβεντούλα και χαχανητά- κάλεσα την φιλενάδα μου τη Μαρία στο σπίτι μου και της υποσχέθηκα ότι θα της μαγειρέψω! 
    Της ετοίμασα λοιπόν ένα πολύ ωραίο πιάτο που μου το είχε πρότεινε η αδερφή μου η Νατάσα να το φτιάξω πριν λίγο καιρό. Σπαγγέτι με σολωμό και άνηθο! Ορίστε λοιπόν η συνταγή!
Θα χρειαστείτε:
  • 250γρ. καπνιστό σολωμό
  • μακαρόνια σπαγγέτι Νο10 (μαρέσουν πολύ τα λεπτά σπαγγέτι!)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ή και φρέσκο αν έχετε
  • κρέμα γάλακτος (1 μικρό κουτάκι)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
  • φρέσκο άνηθο
Οδηγίες:
  1. Βράζετε τα σπαγγέτι (πάντοτε al dente)!
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (εγώ χρησιμοποίησα το wok μου που είναι βαθύ και με βολεύει!) βάζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνετε να βγάλει τα υγρά του προσθέτοντας ελάχιστο νερό.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε το σολωμό κομμένο σε κομμάτια και τον αφήνεται μέχρι να γίνει ροζ. Προσθέστε και τη βότκα.
  4. Βάζετε την κρέμα γάλακτος και την αφήνετε να πάρει μια βράση. Βάζετε και τον άνηθο (περίπου μια μικρή χουφτίτσα αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο σας αρέσει). Αλατοπιπερώστε ελαφρά (ο καπνιστός σολωμός είναι από μόνος του αλμυρός).
  5. Ρίχνετε και τα σπαγγέτι μέσα στο τηγάνι να ανακατευτούν πλήρως με τη σάλτσα και το πιάτο σας είναι έτοιμο!!!
  6. Προαιρετικά γαρνίρετε με λιγο άνηθο!
Καλή σας όρεξη!!!

    Yesterday afternoon i  returned from work early and i thought i had to do something special! I invited my friend Maria over to chat and i promised her to cook something just for her! I decided to make a dish that my sister Natassa told me about few days ago. Smoked salmon and dill spaghetti! Here is the recipe!


You will need:
  • 250g smoked salmon
  • spaghetti (i like thin spaghetti!)
  • 1 red onion or some fresh onions diced in small pieces
  • cream (1 little box)
  • 1 cup votka
  • fresh dill
Instructions:
  1. Add the spaghetti into boiling water and cook till al'dente.
  2. Put the diced onion in a nonstick frying pan (i used a wok because it is deeper and more convenient) and cook over low heat until transparent. Add just a little bit of water in order to sweeten it up.
  3. Add the cutted salmon and leave it until becomes light pink. Add votka too.
  4. Add cream and let it boil. Add the diced bill. Season it lightly with salt and pepper (smoked salmon is pretty salty itself).
  5. Add spaghetti in the pan with the sauce and mix it well.
  6. Garnice with dill to taste.
And good appetite!

1 comment:

  1. A brilliant and most off all easy to prepare recipe.Nicely done!

    ReplyDelete