Sunday 17 October 2010

Θήκη με κιθάρες για το κινητό/ Mobile case with guitars- Tutorial


    Πριν από ένα μήνα περίπου αγόρασα καινούριο κινητό το οποίο όμως δεν μπορώ να πω ότι πρόσεχω ιδιαίτερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δω μικρές γρατζουνίτσες πάνω του απλά και μόνο από την τοποθέτηση του μέσα στην τσάντα μου! Δε μου έχει πέσει ούτε μια φορά κάτω, αλλά παρόλα αυτά φαίνεται ότι είναι πολύ ευαίσθητο!
    A month ago i bought a new mobile phone. I have to say that i am not very careful with it, so i made little scratches on it by mistake...! I think it is really sensitive, so i decided to make a case to put it in.

    Ένα τηλεφώνημα από τα σύνορα της πατρίδας (!), μου έδωσε το έναυσμα να φτιάξω αυτή την τόσο πρακτική θήκη για το κινητό! "Γιατί δεν πήρες μια θήκη για το κινητό σου να μη γρατζουνίζεται?". Και εγώ αυτομάτως σκέφτηκα "Γιατί να πάρω θήκη? Θα φτιάξω μία!".
    Και αμέσως πήγα στο δωμάτιο δημιουργίας (έτσι λέω το δωματιάκι που έχω όλα μου τα υλικά για δημιουργίες και το γραφείο όπου δημιουργώ) και άνοιξα συρτάρια, ντουλάπια και κουτάκια για να βρω το κατάλληλο ύφασμα για τη θηκούλα μου! Έστησα τη ραπτομηχανή στο γραφείο, άνοιξα το κασελάκι με τα ραπτικά και έπιασα δουλειά!
    Το ύφασμα που διάλεξα προέρχεται από μια παλιά υφασμάτινη τσάντα που είχα η οποία με τον καιρό άρχισε να χαλάει - κυρίως οι δερμάτινες λεπτομέρειες που είχε. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να τη χαλάσω τελείως και να κρατήσω μόνο το ύφασμα του οποίου τα σχεδιάκια μου άρεσαν πολύ και ήταν και ο βασικός λόγος που επέλεξα να αγοράσω την τσάντα!
    The fabric i chose comes from an old bag i had. I loved that bag but some details of the bag had been worn out a lot so i decided to cut and keep the fabric with the cute electric guitars. And this is it!

Κομμάτι υφάσματος από την τσάντα.
     Αρχικά μέτρησα τις διαστάσεις του κινητού έτσι ώστε να υπολογίσω και τις διαστάσεις του υφάσματος που θα χρειαστώ για να φτιάξω τη θήκη. Οι μετρήσεις μου ήταν στο περίπου (με το μάτι) αλλά αν θελήσετε να φτιάξετε και εσείς μια παρόμοια θήκη αφήστε γύρω στους δύο πόντους επιπλέον ύφασμα από κάθε πλευρά (πέρα από τις διαστάσεις του κινητού σας). Θα χρειαστείτε δύο κομμάτια ύφασμα με τις ίδιες διαστάσεις.
    I cut two pieces of fabric with the same size: the size of your cellphone plus 2cm of each side.
2 κομμάτια ύφασμα - ένα για την κάθε πλευρά της θήκης
    Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό η θήκη εσωτερικά να έχει ένα μαλακό ύφασμα για να προστατεύεται το κινητό οπότε έκοψα και δύο κομμάτια μαλακής τσόχας στις ίδιες διαστάσεις.
    I cut two pieces of felt with the same size too.
2 κομμάτια τσόχα - ένα για την κάθε εσωτερική πλευρά της θήκης
    Ράβω το επάνω μέρος της κάθε πλευράς της θήκης στερεώνοντας παράλληλα την τσόχα από μέσα.
    I sewed the fabric with the felt inside (only on the up side).



    Στη συνέχεια στερεώνω με καρφίτσες και ράβω τις δυο πλευρές της θήκης μεταξύ τους με την τσόχα να είναι από την έξω μεριά της κάθε πλευράς. Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να μετρήσω τις ακριβείς διαστάσεις του κινητού έτσι ώστε να ταιριάζει ακριβώς στην θήκη.
    I put some pins to stabilize the fabric and the felt and i sew the two sides of the case together.  |Then i put the felt outside and the two pieces of fabric inside with the good sides to look each other. You have to take the exact  measurements of your cellphone and put pins on the fabric.


    Ράβω ακριβώς εκεί που έχω σημαδέψει με τις καρφίτσες αφήνοντας το πάνω μέρος ανοιχτό. Αφαιρώ το ύφασμα που περισσεύει κόβωντας με το ψαλίδι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημείο της ραφής (προσοχή! όχι πάρα πολύ κοντά διότι μπορεί να ξηλωθεί η θηκούλα μας).
    I sewed the lines which the pins form.

    Γυρίζω το εσωτερικό της θήκης προς τα έξω για να πάρει την κανονική της μορφή (εξωτερικά το ανθεκτικό ύφασμα και εσωτερικά η μαλακιά τσόχα) και η θηκούλα είναι έτοιμη!
    I turned the inside out.
    

    Παρόλα αυτά εγώ δεν σταμάτησα εκεί! Επειδή μου φάνηκε κάπως σκέτη-απλή σκέφτηκα να τη διακοσμήσω με ένα φιογκάκι για να γίνει πιο ιδιαίτερη!
    Κόβω ένα μικρό παραλληλόγραμμο κομμάτι ύφασμα και γυρίζω την κάθε του πλευρά και τη ράβω έτσι ώστε να μην ξεφτίσει.
    If you want to decorate your case follow these steps. Cut a piece of fabric of about 7cm x 5cm and sew the edges.


    Πιέζω το ύφασμα στο κέντρο και στερεωνω με σατέν μαύρη κορδέλα την οποία ράβω πάνω με βελόνα και μαύρη κλωστή (στο χέρι). Και είναι έτοιμος ο φιόγκος μου!
    Squeeze the fabric on the center and stabilize with ribbon, spinner and needle. And this is it!

    Τέλος, ράβω (πάλι στο χέρι) το φίογκο πάνω στη θήκη. Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα!


    Και μιας και τη δημιουργία αυτής της θήκης την οφείλω σε κάποιον που αποτέλεσε πηγή έμπνευσής μου... έφτιαξα και για εκείνον μια θηκούλα για το καινούριο του κινητό! Με 'γειά του λοιπόν! Θα την παραλάβει σε μια βδομαδούλα χέρι με χέρι!



4 comments:

  1. Γεια σου Βαλεντίνα! Μόλις ανακάλυψα το μπλογκ σου ψάχνοντας μια ιδέα για να μεταποιήσω μια παλιά μπλούζα! Πρέπει να σου πω ότι ξετρελάθηκα με την ιδέα σου να μετατρέψεις το γαλάζιο μπλουζάκι που έχεις σε μία ανάρτηση σε ζακετάκι! Νομίζω αυτό θα κάνω κι εγώ τελικά! Επίσης διάβασα όλες τις αναρτήσεις σου και σε θαύμασα! Ταλέντο!

    ReplyDelete
  2. Γεια σου Φωτεινή! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!:-)

    ReplyDelete
  3. lovely!!! the bow is the perfect touch!

    ReplyDelete